Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » Χωρίς κατηγορία » ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝNΙΑ»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝNΙΑ»

       Την Παρασκευή 16-02-2024 οι μαθητές του Θετικού Προσανατολισμού της Β΄ τάξεως επισκέφθηκαν το Ξενοδοχείο ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ. Το Ξενοδοχείο, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 150 χρόνια λειτουργίας του, διοργάνωσε την Έκθεση «Ένα ταξίδι στο χρόνο: The Immersive Experience», ένα εντυπωσιακό, οπτικοακουστικό θέαμα το οποίο, αξιοποιώντας την τεχνική του projection mapping, συνδυάζει εικόνες, ήχους, φωτογραφίες και αφηγήσεις, για να δημιουργήσει ένα αυθεντικό, φαντασιακό περιβάλλον που οδηγεί σε μια μοναδική εμπειρία.

     Μέσα από μια ειδικά διαμορφωμένη ξενάγηση, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα διαδραστικό ταξίδι στην πορεία του θρυλικού Ξενοδοχείου, να «βιώσουν», με τον πιο αυθεντικό τρόπο, στιγμές-ορόσημο για την ιστορία του, αλλά και να ανακαλύψουν σημαντικές πληροφορίες για κομβικές στιγμές στην ιστορία της Ελλάδας που εξελίσσεται παράλληλα με την ιστορία του Ξενοδοχείου.

    Η υποδοχή των μαθητών από το προσωπικό του Ξενοδοχείου ήταν θερμή. Ο Διευθυντής του Σχολείου, μετά την ξενάγηση, παρέδωσε στους υπευθύνους την πρόσφατη έκδοση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας «Η αλματώδης ανάπτυξη των Αρσακείων Σχολείων την τελευταία 35ετία 1987-2022».  Εκ μέρους του Γενικού Διευθυντή κ. Hom Parviz  λάβαμε την ακόλουθη επιστολή: «Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τον χρόνο που διαθέσατε ώστε να γράψετε τις θετικές σας εντυπώσεις από την πρόσφατη επίσκεψή σας στο ξενοδοχείο με αφορμή την έκθεση για τον εορτασμό των 150 χρόνων λειτουργίας του καθώς και για το υπέροχο δώρο σας. Είναι πραγματικά μεγάλη μας χαρά να λαμβάνουμε τέτοια θετικά σχόλια, πόσο μάλλον όταν αυτά προέρχονται από ένα τόσο ιστορικό σχολείο όπως το δικό σας!»

  Τους μαθητές συνόδευσε ο Διευθυντής κ. Ιωάννης Βακαλόπουλος και οι καθηγήτριες κ. Ανθή και κ. Παπαβασιλείου.


Σχολιάστε