Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ » Εκδήλωση στη Βιβλιοθήκη για τις «χριστουγεννιάτικες αναγνώσεις» από τον Ρητορικό Όμιλο

Εκδήλωση στη Βιβλιοθήκη για τις «χριστουγεννιάτικες αναγνώσεις» από τον Ρητορικό Όμιλο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η σειρά αναγνώσεων λογοτεχνικών κειμένων με θέμα τα Χριστούγεννα από μαθητές μας του Α’ Αρσακείου Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης, μέλη του Ρητορικού μας Ομίλου, δραστηριότητα που έλαβε χώρα στη Βιβλιοθήκη των Αρσακείων Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης από τις 4 έως και τις 22 Δεκεμβρίου 2017. Συγκεκριμένα, μια μικρή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για τους μαθητές των Αρσακείων Τοσιτσείων Δημοτικών Σχολείων, σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη και τις Διευθύνσεις των Αρσακείων Τοσιτσείων Δημοτικών Σχολείων, στις 20 Δεκεμβρίου 2017, κατά την οποία αναγνώστηκε το διήγημα του Φώτη Κόντογλου «Χριστούγεννα στη σπηλιά» και έγινε η κλήρωση τριών βιβλίων για τους μαθητές των Δημοτικών με αφορμή τον διαγωνισμό που είχε οργανώσει η Βιβλιοθήκη των Σχολείων. Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» τόσο οι διευθύντριες των Αρσακείων Τοσιτσείων Δημοτικών Σχολείων όσο και ο διευθυντής του Α’ Αρσακείου Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης κ. Ιωάννης Βακαλόπουλος, που μίλησε με πολύ θερμά λόγια για την πρωτοβουλία των μαθητών του Ρητορικού Ομίλου και ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά που είχαν κατακλύσει τον φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης. Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν, ως αναμνηστικά δώρα, βιβλία στους μαθητές του Λυκείου που συμμετείχαν στη δράση αυτή, προσφορά των Αρσακείων Τοσιτσείων Δημοτικών Σχολείων, και προσφέρθηκαν γλυκίσματα.

Οι μαθητές του Λυκείου μας που συμμετείχαν ήταν οι εξής: Αλεξία Γεωργακοπούλου, Ανδρέας Γεωργαντής, Σοφία Γκλαβά, Κωνσταντίνα Δαλιάνη, Ειρήνη Δεμενεοπούλου, Χριστίνα Ζαμπετάκη, Λυδία Κιάτου, Εβιρόη Μανωλοπούλου, Θεοδώρα Μιχαλολιάκου, Περικλής Ταμπάκος, Ιωάννα Τσαντρίζου, Χρήστος Τσιτσιριδάκης, Έλενα Χαλουλάκου, Χριστίνα Ψαρρά.

Την ευθύνη της οργάνωσης τόσο της δράσης όσο και της εκδήλωσης και της Έκθεσης Βιβλίου είχε ο βιβλιοθηκονόμος μας κ. Γιάννης Κουμαντάκης. Υπεύθυνος καθηγητής-εκπαιδευτής των παιδιών του Ρητορικού Ομίλου είναι ο φιλόλογος του Σχολείου μας κ. Μιχάλης Καπετανής.


Σχολιάστε