Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » Χωρίς κατηγορία » ΗΜΕΡΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 2024

ΗΜΕΡΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 2024

ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ – ΑΡΣΑΚΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024 η Ημέρα Φυσικών Επιστημών στα Αρσάκεια Ιωαννίνων.

Μαθητές και μαθήτριες από όλα τα Αρσάκεια της χώρας μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές τους συγκεντρώθηκαν στα Αρσάκεια των Ιωαννίνων, όπου παρακολούθησαν διαλέξεις και εξέθεσαν στους επισκέπτες πρωτότυπα πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.

Κύριοι ομιλητές ήταν ο διακεκριμένος επιστήμων, ομότιμος Διοικητής Διαστημικών Προγραμμάτων του Johns Hopkins University, επικεφαλής ερευνητής της NASA και Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Σταμάτης Κριμιζής καθώς και ο ομότιμος καθηγητής Πειραματικής Σωματιδιακής Φυσικής του ΕΜΠ κ. Ευάγγελος Γαζής.

Από το Α΄ Αρσάκειο Τοσίτσειο Λύκειο συμμετείχαν δύο ομάδες μαθητών με δύο πειράματα, ένα πείραμα Χημείας και ένα πείραμα Βιολογίας. Το πείραμα «Ο ανεμοστρόβιλος της φωτιάς» (Fire Tornado) επιμελήθηκε ο καθηγητής Χημείας του Σχολείου μας κ. Παναγιώτης Βάββας σε συνεργασία με τον καθηγητή Πληροφορικής του Β΄ Λυκείου Εκάλης κ. Ανδρέα Χατζηορφανό. Στην ομάδα συμμετείχαν οι μαθήτριες και οι μαθητές: Χριστίνα Αλούπη, Σοφία Βαρβατσούλη, Ελένη Βλάχου, Δανάη Γρυλλάκη, Γρηγόρης Θεοδώρου, Χαρά Καγκάκη και Κωνσταντίνος Καλογείτων.

Το πείραμα «Καλλιέργειες μικροοργανισμών με υλικά της κουζίνας» επιμελήθηκε ο βιολόγος καθηγητής του Σχολείου μας κ. Μάρκος Σαρρής. Στην ομάδα του πειράματος συμμετείχαν οι μαθήτριες: Αγάπη Ασημάκη, Σοφία Βασιλείου (του Παναγιώτη), Σοφία Βασιλείου (του Σπυρίδωνα), Αγγελική Παρχαρίδου, Κατερίνα Σιψά, Χρύσα Τζώρτζη και Μάρα Τσιβγούλη.

Τα παιδιά μας δέχθηκαν με ενθουσιασμό να συμμετάσχουν στην Ημερίδα και εργάστηκαν με συνέπεια και επιμέλεια για την επιτυχία των πειραμάτων με τη συνεχή υποστήριξη των καθηγητών τους που τα κινητοποίησαν και τα καθοδήγησαν αποτελεσματικά. Την αποστολή του Σχολείου μας στα Ιωάννινα συνόδευσαν η φυσικός κ. Ελένη Παυλίδου και ο βιολόγος κ. Μάρκος Σαρρής.


Σχολιάστε